info over

Het paard

Een paard is vaak net zo goed een onderdeel van het gezin als een hond of kat dat is. Maar wel een gezinslid van een paar honderd kilo!. Onze zorg en aandacht is er niet minder om. Paarden kunnen bij ons langs komen op de praktijk voor vaccinatie (in de trailer), maar we doen dit veel vaker uiteraard gewoon op stal. Naast vaccinaties doen we ook de eerstelijns klachten en handelingen en ook voor spoedsituaties kunt u ons altijd bereiken.

Paard

Diergeneeskundig Centrum Ceres is een kleine maar brede dierenartsen praktijk. We zijn geen specialistische paardenkliniek maar we zijn goed en snel in de eerstelijnspraktijk: het zieke paard, het gezonde paard gezond houden en de locale chirurgie. Castreren van hengsten doen we, maar ook wonden hechten en verzorgen als dat nodig is. 

Voor kleine behandelingen kunt u zelfs langskomen op de praktijk.
Wanneer er buiten nog voldoende zonlicht is, kunnen wij makkelijk in uw trailer vaccinaties e.d. geven. Wij maken er geen gewoonte van om koeien, geiten, schapen en paarden IN de praktijk te behandelen, maar zelfs dit komt wel eens voor.

WAT WIJ KUNNEN DOEN

Ontworming

Wij doen het hele jaar mestonderzoek bij ons op de praktijk en op basis van het mestonderzoek zullen wij adviseren wel of niet te ontwormen. En als het advies luidt ontwormen, dan kunt u bij ons ook het juiste ontwormingsmiddel krijgen. Een uitzondering op deze gang van zaken is de winterperiode. In de winter kunt u éénmalig een ontwormingsmiddel ophalen zonder mestonderzoek, omdat we de rode bloedworm en de lintworm niet altijd kunnen detecteren in de mest, terwijl deze wel aanwezig kunnen zijn in de darm. Het is dus een soort verzekeringspremie dat ze weer schoon de wei in gaan.

PPID

PPID bij het paard is een aandoening waarbij er teveel corticosteroïden gemaakt worden door een tumor in de hypofyse (deel van de hersenen). Door dit teveel aan corticosteroïden kunnen paarden met deze aandoening diverse klachten krijgen, die veelal heel herkenbaar zijn.